Blogg

Växjö DFF är inte nöjda

Som nykomling i en serie brukar målsättningen vara att etablera sig på den nya nivån. Växjö DFF har redan gjort det i praktiken och till helgen kan man göra det även i teorin. Men klubben är inte nöjda med det. På något annat sätt kan jag inte tolka dagens värvning av amerikanskan Courtney Strode.

Den 18-åriga amerikanskan är klar för klubben resten av säsongen. Läs mer om det här.

– Säsongen är lång och vi är ganska tunna. Vi har en del spelare borta. Vi behövde få in något i truppen, säger tränaren Pierre Persson till Smålandsposten.

Växjö DFF:s anfallsduo Anna Anvegård och Ritah Kivumbi har tillsammans gjort 36 mål i elitettan den här säsongen. Det finns också alternativ i Erika Gabrielsson och Venera Rexhi trots att Sofia Johansson saknats på grund av skada. Hade Växjö DFF varit nöjda med säkrat kontrakt hade det nog varit fullt tillräckligt.

Hammarby, på allsvensk plats, är bara fyra poäng bort. Det är absolut inte omöjligt att hämta in. Restprogrammet talar också för Växjö DFF. De har klarat av alla matcher mot topplagen Limhamn/Bunkeflo, Hammarby och Hovås/Billdal. De två sistnämnda ska mötas en gång till och dessutom har både Hammarby och Hovås/Billdal matcher kvar mot seriesuveränen Limhamn/Bunkeflo. Växjö DFF har chansen. Och de tänker ta den.