Blogg

Slutspelsextra med lokala inslag

Det är inte bara Växjö Lakers, Skellefteå, Frölunda och Luleå som krigar i slutspel just nu. Flera spelare som tidigare representerat länsklubbar slåss om de ädlaste medaljerna i andra europeiska ligor. Här kommer en liten koll på läget just nu.

KHL

I KHL är vi framme vid finalmatch. Viktor Fasth och hans CSKA Moskva har tagit sig dit efter ett mycket imponerande slutspel. Motståndare är Metallurg Magnitogorsk. Viktor Fasth har inte fått stå en minut hittills. Sokorin blev valet från start och han har inte gått att peta efter storspel. Finalmatch 1 i Moskva slutade 5–1 till CSKA.

Finland

Tappara med Jani Lajunen hade 2-0 mot Kärpät, men nu är motståndarna i kapp efter en vinst i förlängning i torsdagens fjärde match. Jani Lajunen assisterade till ett av målen och har nu gjort 3+3 på fyra semifinaler. Även den andra semifinalen, JYP-HIFK, står 2-2.

Norge

Här kryllar det av bekanta namn i matchserien Storhamar-Stavanger. En sjunde och avgörande match väntar efter att Storhamar vunnit match sex under torsdagen. Förre Trojaspelaren Jacob Berglund i Storhamar är poängbäst i slutspelet före förre Taifspelaren Hampus Gustafsson från samma klubb. Fyra i poängligan, och etta i grundseriens poängliga, ligger förre Lakersspelaren Josh Soares från Stavanger. Redan klara för final är Lörenskog. Där hittar vi förre Trojaspelaren Robin Dahlström i förstakedjan och förre Lakersspelaren Steffen Thoresen i andrakedjan.

Tjeckien

Liberec är finalklart efter 4-0 mot Mlada Boleslav. Sparta Prag leder med 3-2 i andra semifinalen mot Plzen. I Spartas trupp finns en bekant duo, men de spelar inte tillsammans. Jaroslav Hlinka är förstecenter. Förre Lakersspelaren Jan Hlavac spelar i fjärdekedjan – tillsammans med Tomas Netik som också spelat för Växjö Lakers.