Blogg

Silly: Därför stannar Rubin

Guldmålvakten från HV, Linus Söderström, har skrivit ett treårigt avtal med NHL-klubben New York Islanders. Om han skulle välja att flytta över Atlanten redan till kommande säsong oroas många Tingsrydssupportrar. Förra säsongens succémålvakt Niklas Rubin var tredjemålvakt hos HV71 i slutspelet och inom en ganska snar framtid lär han spela SHL-hockey. Jag tror dock att det dröjer ytterligare någon säsong.

I Tingsryd har Niklas Rubin ett synnerligen lyckat samarbete med målvaktstränaren Mikael Sandberg. I Jönköping tror jag knappast att en regerande mästare ersätter en given förstamålvakt med ett framtidsnamn. Väljer Linus Söderström att spela i NHL kommande säsong lär HV71 plocka in ett mer meriterat namn vid sidan av Fredrik Pettersson-Wentzel.

Ytterligare en sak som talar för Niklas Rubin/Andreas Ljunggren i Tingsryd kommande säsong är uttalanden från Linus Söderström. Han stannar gärna i SHL i ytterligare någon säsong för att utvecklas.

– Jag har känt hela tiden att det värsta jag kan göra är att åka över för tidigt, för är man inte redo tvingas man börja om resan. Jag tar gärna ett eller två år till i SHL. Man får inte glömma att jag bara har gjort en bra säsong på den här nivån. Det handlar om att göra det flera år i rad, säger Linus Söderström till Sportbladet.

Min känsla är att Tingsrydsfansen kan vara lugna. Det blir ingen upprepning av förra silly season då Johannes Jönsson lämnade för SHL.