Blogg

Olausson vill stanna i Europa

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Efter två år schweiziska NLA med EHC Biel väntar nya hockeyäventyr för Niklas Olausson. Centern från Väckelsång har precis avslutat en säsong med höga toppar och djupa dalar.

EHC Biel spelar i högsta ligan även nästa säsong, trots att man förlorade i play out som avslutade en stökig säsong. Niklas Olausson berättar själv att han inledde bra, blev skadad, kom tillbaka för tidigt, spelade bra, skadade sig igen och så vidare.

– I februari och mars spelade jag bättre hockey än på många år. Det har varit en konstig säsong, men vi åkte inte ur i alla fall, säger den snart 30-årige centern.

Totalt blev det 20 poäng på 29 matcher. Snittet per match var därmed inte mycket sämre än under första året när klubben gick till slutspel.

– Många matcher har varit riktigt bra i år, men jag har varit skadad och det blir lite för mycket upp och ner.

I nästa vecka åker Niklas Olausson hem till Sverige och Luleå där han bor, men först blir det en mellanlandning hos pappa i Växjö. Han kommer då också att sätta sig ned med agenten för att analysera alternativen till nästa kontrakt. Alternativen är NLA, KHL och SHL.

– Målet är väl att försöka vara kvar ute i Europa, men det är inte till varje pris som helst. Jag har väl tackat nej till några alternativ som inte var aktuellt. Det får vara en klubb som känns rätt. Det är fortfarande tidigt. Den här säsongen har varit konstig och jag vill landa lite. Det blir ett viktigt beslut var man än hamnar med nästa kontrakt, säger Niklas Olausson.

Är Luleå hemma i Sverige?

– Ja, jag bor ju där uppe. Just nu är det så. Det beror på vad klubbarna är ute efter, vad de behöver och vad de vill ha. Jag vet inte alls hur trupperna ser ut i Sverige eller i KHL heller för den delen. Man får väl sätta sig ner när man pratar med klubbar för att se hur de har tänkt.