Blogg

"Mitt mål är att spela så många matcher som möjligt"

Först försvann Wictor Ragnewall. Sedan försvann Johannes Jönsson. Nu bygger Taif ett nytt succépar mellan stolparna. Först in är 20-årige Niklas Rubin. 

20-årige Niklas Rubin har precis avslutat sin första riktiga seniorsäsong i division 1-laget Varberg. Klubben hade det tufft. Bättre gick det för målvaktslöftet.

– Jag tycker att jag hade en väldigt bra säsong. Jag fick spela mycket. Man känner hur man mognar som person när man kommer in i seniorhockeyn på riktigt, säger Niklas Rubin som har bra koll på sin nya klubb. Han var där säsongen 2014/15 i klubbens J20-lag.

– Jag känner till Tingsryd bra och de känner till mig. Det är bara hockey där och det känns som rätt steg att ta.

Niklas Rubin beskriver sig själv som en snabb butterflymålvakt som blandar tekniken med känsla. Nu väntar samarbete med Mikael Sandberg som fortsätter som målvaktstränare i Taif. Det är ingen ny bekantskap. Till sommaren väntar nionde året i rad i Sandbergs hockeyskola.

Niklas Rubin kommer att flytta till Tingsryd i sommar, men kommer att dyka upp på tester redan tidigare. Det är ännu oklart vem som blir hans kollega, men 20-åringen har redan målsättningen klar.

– Jag kommer att kriga allt för att få spela så mycket matcher som möjligt, säger Niklas Rubin.