Blogg

Gästblogg: En vecka på VXOnews

(27/3 måndag) Startade upp dagen med några enkla uppgifter, t. ex skriva upp siffror och annat. Sedan fick jag skriva en liten sammanfattning om mig själv. Efter det skulle fick jag uppgifterna att t. ex skriva en kort sammanfattning av en artikel och sedan skriva en egen om upptaktsträffen för Östers IF. För mesta dels fick jag hänga med vid sändningar i arenan  och ta bilder till olika artiklar osv.

(28/3 Tisdag) Fick hänga med och sitta och titta på hur de gör artiklar, designar de och skickar ut de. Lärde mig också hur mycket man tjänar beroende på storlekarna av artiklarna.

(29/3 onsdag)  Fick skriva bl. a om Öster, bandy, t. ex affärer som öppnar i Växjö, fick också hänga med på intervjuer med Östers IF spelare.

(30/3 torsdag) Mycket med siffror fick testa på med att skapa en egen liten artikel, och skriva själv till det. Fick mest sitta med titta på den dagen men lärde mig en hel del.

(31/3 fredag) Startade upp dagen med att skriva om en bandyspelare i Åby. Vid ungefär 12 tiden så kom Fritiof Björkén så fick jag kolla på hur de satte upp sakerna och fick se själva intervjun också. Gjorde lite egna frågor till det när någon användes i intervjun. Ställde ett par frågor, antecknade och bjöd på lite fika som tack att jag fick vara här.

 

Sammanfattning

Har varit väldigt roligt, lärt mig en hel del från redaktionen och särskilt om tillverkningar och tankar kring hur de har det som jobbar här. Tycker verkligen mycket om hur jobbet varierar från att skriva på datorn till en intervju. Verkar som de som jobbar här har kul skrattar en hel del men fortfarande får fram ett bra jobb. Väldigt tacksam att jag har fått vara här och praoa.

/Elias