Blogg

En vecka på VXOnews

Jag hade tänkt att berätta lite om min vecka som praktikant hos VXOnews och vad jag har gjort.

Det har varit en väldigt rolig vecka, det har varit roligt att få följa med på olika intervjuer och få se hur jobben som journalist, redaktör och kreatör fungerar. Det är verkligen ett jobb som jag kan tänka mig att jobba med i framtiden. 

Men vad har jag gjort?

I måndags började jag med att få lära mig lite om hur allt fungerar, vilka som jobbar här, vilka olika delar som behövs för att tidningen ska bli bra  och mycket mer. Efter kanske två timmar så åkte jag och Daniel till Växjö Lakers träning för att titta på vilka som var skadade och vilka som kommit tillbaka från sina skador. Vi kom fram till att Calle Rosén inte var helt ok men att resten av truppen var med förutom Linus Högberg som hade brutit foten. Daniel intervjuade också Joakim Eriksson och Sam Hallam efter träningen. Lite innan lunch så följde jag med Nadia på en intervju med två frisörer och resten av måndagen så vande jag mig mest med hur det var att jobba på hemsidan och Daniel spelade in sitt klipp för de lokala lagens slutspel. 

I tisdags så var det spårfel på tågrälsen så jag kom ca en timme sent men det löste sig. När jag kom fram åkte jag, Oskar och Nadia till vida arena igen för att titta till hur det låg till med skadorna och vi såg att Calle Rosén var nästan med fullt ut. När vi hade tittat på träningen så åkte vi tillbaka till kontoret och då skrev jag min introduktion till Daniels blogg. Daniel intervjuade också en Vipers spelare till sitt slutspelsprogram. Det hände inte så mycket mer på tisdagen förutom att jag följde med Nadia när hon skulle intervjua en DJ som skulle DJa på Ica city men DJn var inte där så jag slutade då. 

I onsdags så fick jag lära mig hur man gjorde en annons och hur det funkade när man ville lägga in en annons i tidningen av Åsa och Sebastian. Jag fick också lära mig hur mycket det kostade att lägga in en annons i tidningen och hur mycket olika stora annonser kostar. När jag hade varit där ett tag så fick jag gå ut på stan för att ta arkivbilder som de på VXOnews kunde använda sedan om de inte hade någon bild på kanske konserthuset och de skrev en sak om det så kan de använda den bilden. Sedan var det lunch och efter lunchen så intervjuade Nadia hon som skulle vara DJ på Ica. Efter det så gjorde jag inte så mycket mer än att sitta och titta lite på när Nadia och Oskar letade efter saker som de kunde göra reportage om.

I torsdags så var jag och Nadia på Tegnér gallerian för att se om vi kunde hitta lite info om vilka affärer som skulle flytta vart. Vi hittade inte så mycket men när vi kom tillbaks till kontoret åkte jag, Daniel, Oskar och Nadia till vida arena för att titta på träningen och intervjua Robert Rosén och Sam Hallam. Resten av dagen skrev jag på den här texten och sedan slutade jag.

Idag så har jag skrivit på två texter till VXO hemsidan. Den ena handlade om att S ville skynda på installeringen av LED-lampor i gatlyktorna och den andra handlade om att det var en minister som skulle besöka en distriktskongress i Kronoberg. Efter det har jag mest varit här och tagit det lugnt i och med att det är fredag. Tack till VXOnews.se för att jag fått praktisera i en vecka hos dem, det har varit väldigt kul.

/Elliot