Blogg

En ny Dahlström återvänder

Han drog till Danmark för att utvecklas. Nu återvänder Jacob Dahlström till den allsvenska hockeyn som en ny spelare.

Den 22-årige forwarden från Stockholm blir vårens andra nyförvärv i Taif efter målvakten Niklas Rubin. Trots sin låga ålder har Jacob Dahlström redan spelat 164 allsvenska matcher med Södertälje. Hittills har han inte varit något stor poänggörare, men i danska Fredrikshamn blev det 39 poäng på 45 matcher.

– Det har varit otroligt lärorikt. Jag fick en lite annan roll och hade mycket speltid. Jag fick spela både powerplay och boxplay. Sedan gick det bra för laget och det har självklart varit ett roligt år, säger Jacob Dahlström.

Redan när han flyttade till Danmark var målsättningen att ganska snart återvända till den svensk hockeyn.

– Jag tycker att jag har utvecklat min offensiva sida.

Hoppas du på en större roll i allsvenskan?

– Det är inte mitt beslut, men det har jag haft här.

Vad vet du om din nya klubb?

– Inte mycket alls, om jag ska vara ärlig. Jag har varit där och spelat mot J20-laget och innan Taif åkte ner i division 1. Vad jag har förstått var lagsammanhållningen riktigt bra i år. Det är bara att hoppas att det blir lika bra nästa säsong.